Met zijn bedrijf ontzorgt Cas van Houtert (51) in de eerste plaats zijn klanten zoveel mogelijk. Daarnaast houdt hij zich bezig met milieuvriendelijk ondernemen. Hij heeft een fascinatie voor innovatieve voertuigen, zeker als ze ook nog duurzaam zijn!
“Autoherstel Van Houtert ontstond doordat mijn vader schade reed aan zijn eigen auto. Toen hij hoorde hoe duur het was om dat te repareren dacht hij: dan doe ik het zelf wel! Hij begon samen met mijn moeder in een oude schuur en twee jaar later kochten ze een huis met daarachter een autogarage. Mijn moeder hielp eerst nog mee met reparaties, maar deed later de administratie. Op zaterdag was het opruim-dag en hielpen mijn zus en ik met het vegen van de werkplaats en het wassen van de auto’s.
Ik ben altijd geboeid geweest door alles wat pruttelt en waar benzine in kan. Iedere vrije minuut was ik bezig met het opknappen van skelters en scootertjes. Voor mij was het dan ook fantastisch om op te groeien bij een garage. Er lag een enorm stuk land omheen en soms had mijn vader een oude auto die nog wel reed, maar niet meer te repareren viel. Dan mochten wij ermee over het land racen, maar wel met een helm op!”
“Na de middelbare school deed ik de opleiding Automotive op de IVA in Driebergen. Toen een werknemer van mijn vader overspannen raakte, sprong ik bij in de zaak en ben ik nooit meer weggegaan. In 1995 stapte ik bij mijn ouders in de VOF ‘met vlijt en arbeid’, zoals dat zo mooi heet. Ik had geen cent in te brengen, maar met hard werken heb ik mijn kapitaal opgebouwd. In 2006 zijn mijn ouders officieel gestopt. Sinds 1998 woon ik in mijn ouderlijk huis en mijn ouders kochten de woning ernaast, we zijn nu buren. Mijn vader loopt via de tuin regelmatig naar de zaak; hij vindt het leuk om te zien wat er nog allemaal speelt in de branche. Ik woon nu dus met mijn vrouw en onze twee kinderen op de plek van mijn jeugd. En net als mijn moeder destijds, helpt mijn vrouw met de financiële administratie. Helaas zijn die werkzaamheden nu beperkt, want ze kreeg enkele jaren geleden een hersenbloeding. Dat was in alle opzichten een dieptepunt, ook voor het bedrijf omdat ze daar actief bij betrokken was. Het was mooi om te merken dat we veel steun kregen van de werknemers en ik mijn tijd goed kon verdelen tussen thuis en werk. Ik heb echt een gouden team.”
“Net als alle bedrijven die onder de ABS-keten vallen, ontzorgen we onze klanten zoveel mogelijk. We regelen het contact met de verzekeringsmaatschappij bijvoorbeeld, zorgen voor een snelle reparatie en uiteraard krijgen ze vervangend vervoer. Maar niet alleen voor onze klanten wil ik het beste, ook voor de natuur. Autobedrijven roepen vaak dat ze duurzaam zijn omdat ze zonnepanelen hebben en ledverlichting, maar ik vind dat duurzaamheid verder gaat dan dat. Wij streven ernaar om zo min mogelijk afval te produceren en onderdelen zo lang mogelijk te gebruiken of te hergebruiken. Ik ben dan ook groot voorstander van het elektrisch rijden. Een van de eerste auto’s zonder fossiele brandstof die op de markt kwam, was de Renault Zoe. Die heb ik meteen gekocht omdat ik me erin wilde verdiepen. Innovaties in de automotive-branche, daar ben ik gek op. Wat dat betreft is er sinds mijn jeugd niks veranderd. En als het dan ook nog duurzaam is, dan ben ik helemaal blij!”